Ervaringen ouders

Een aantal ouders vertellen over hun ervaringen met school. Waarom hebben ze gekozen voor Tuinstad? Zijn ze enthousiast over montessorionderwijs? En hoe beleven hun kinderen dit? 

Stephan, zoon groep 4, dochter groep 1/2
“Aangezien ik zelf op Tuinstad heb gezeten, was ik bekend met de school. Uiteraard is dit alweer een aantal jaren geleden en zijn we naar de open dag geweest. Hier kregen we een goede indruk van de school, de sfeer en het onderwijs. Montessorionderwijs betekent aan de ene kant zelfstandigheid en aan de andere kant samenwerken. Ik vind het belangrijk dat kinderen dit leren.”
lees verder

Saloua, dochter middenbouw - groep 5, zoon onderbouw - groep 1/2 
“We wonen in Bergschenhoek, waar onze dochter eerst op school zat. We merkten dat ze niet lekker in haar vel zat; ze kon haar ei niet kwijt op school en bleef onzeker. De uitdagingen die ze zocht, waren volgens haar leerkracht niet mogelijk, omdat dit niet bij haar groepsniveau paste. Daarnaast leek het werken op school net een wedstrijd; ze ‘moest’ iets kunnen, vaak binnen een bepaalde tijdslimiet. We zijn op zoek gegaan naar een andere school en kwamen via via bij Tuinstad terecht. Tijdens de informatieochtend spraken we met Ronald (directeur) en dit voelde gelijk goed.”
lees verder

 

Wendy, zoon bovenbouw - groep 6 / 7 
“We hebben het lastige besluit genomen om onze zoon na groep 6 te wisselen van school. Hij zat op een reguliere school en zou blijven zitten. Eigenlijk hadden we al jaren het gevoel dat hij niet op de juiste plek zat en hebben daar meerdere gesprekken over gevoerd met de directeur en leerkrachten. We vonden dat de uitslagen van zijn Cito-toetsen veel te bepalend waren en dat er niet voldoende werd gekeken naar welke groei hij had doorgemaakt. Montessorionderwijs doet veel meer recht aan het kind, waarbij ze op hun eigen tempo kunnen leren.”
lees verder

 

Yolande, dochter groep 7, zoon groep 4, zoon groep 1 
We zijn op meerdere scholen gaan kijken, maar Tuinstad Schiebroek sprak ons het meeste aan. Niet alleen vanwege het Montessorionderwijs, maar ook de sfeer op school. Tijdens de informatieochtend werden we rondgeleid door leerlingen uit de bovenbouw. Dat gaf gelijk een goed beeld. De leerlingen in de klassen waren hun eigen werk aan het doen; aan hun tafel, op een kleedje of in de gang. Je zag gelijk dat er veel zelfstandig werd gewerkt.”
lees verder

Terug

Abeelweg 225

3053 PA Rotterdam

010 4180862

tuinstad@nullmontessorischooltuinstad.nl